Buitengevelisolatie | Opstijgend vocht | Spouwisolatie | Buitenmuurisolatie met crepi | Premies spouwmuurisolatie | Premies dakisolatie | Premies sociale huurwoningen | Jobs*2 | Realisaties
[trustindex no-registration=google]
Ma-Vrij: 9-17u

+32 800 63 63 5

close
Home » Premies voor dakisolatie

Premies dakisolatie

Met dakisolatie kunt u heel wat energie besparen. In een goed geïsoleerde woning is er minder verwarming nodig. En dat merkt u op uw energiefactuur. Met de energiewinstcalculator kunt u berekenen hoe snel u uw investering in dakisolatie terugverdient.

Volgens de Vlaamse dakisolatienorm moet elke woning tegen 2020 dakisolatie (of zoldervloerisolatie) hebben.

Als u investeert in dakisolatie, kunt u steun krijgen van verschillende instanties.

 • De netbeheerders geven onderstaande premies.
  • Premie voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie). U mag de dakisolatie zelf plaatsen of laten plaatsen door een aannemer.
  • Burenpremie. Deze premie is voor projectbegeleiders die per project minstens 10 woningen helpen energiezuinig te maken.
  • Totaalrenovatiebonus. U kunt deze bonus krijgen als u minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt.
 • In een aantal gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. Vind uw gemeentelijke en provinciale premies via ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be. Of neem contact op met uw gemeente.
 • Voor bepaalde huurders en verhuurders zijn er ook de sociale isolatieprojecten voor huurwoningen.
 • Als u uw dak of een deel van uw dak vernieuwt en tegelijk dakisolatie plaatst, kunt u ook in aanmerking komen voor een verbeteringspremie. Om een verbeteringspremie te kunnen krijgen, moet uw woning minstens 25 jaar oud zijn en mag uw inkomen niet hoger zijn dan een vastgelegd bedrag. Opgelet: de verbeteringspremie wordt stopgezet op 1 juni 2019. U kunt die premie aanvragen ten laatste op 31 mei 2019.

De belastingvermindering voor dakisolatie werd in 2017 afgeschaft. Alleen wie aan meerdere voorwaarden voldoet (onder meer een voorschot betaald hebben in 2016 en de eindfactuur betaald hebben in 2017) kon nog in aanmerking komen voor de belastingvermindering. De isolatie moest ook geplaatst worden door een aannemer.

 

Procedure

Aanvraag

Als Nu-Isoleren.be adviseren en begeleiden wij u voor een goede afronding van uw aanvraag. Onze vertegenwoordiger heeft reeds ervaring met heel wat premieaanvragen voor isolatie, dus zal hij u de juiste pad wijzen. Vraag advies en een gratis offerte zodat u kunt genieten van een geïsoleerd huis met een serieuze premie bovenop.

1 Tekstfragmenten, procedures en verwijzigingen naar externe websites op deze pagina zijn afkomstig van vlaanderen.be, de officiële website van de Vlaamse overheid.

Premies dakisolatie

ATG Gecertificeerd isolatiebedrijf

ATG gecertificeerd plaatser van spouwmuurisolatie met polystyreen parels of EPS parels.

BCCA Gecertificeerd isolatiebedrijf

BCCA certificatie voor onafhankelijk vastgesteld vertrouwen in gekwalificeerde dienstverlening.

Offerte Aanvragen

De muur na isoleren om te kunnen genieten van een lagere energiefactuur?
Vraag hier uw offerte aan

Isolatie FAQ

Welke premie is er voor spouwmuurisolatie?

Een gecertificeerd inspecteur na-isolatie spouwmuurisolatie in dienst bij een gecertificeerde firma kijkt na of uw woning in aanmerking komt voor de premie. Onze verkopers hebben allen de nodige opleidingen gevolgd en examen succesvol afgelegd om deze titel te mogen dragen. Nu-Isoleren.be is een gecertificeerde firma dus dat is ook een vinkje op de lijst. Als gecertificeerd bedrijf verzorgen we de eerste aanvraag en bezorgen onze klant alle nodige documenten.
Met een eindfactuur in 2021 bedraagt de premie 5 euro per m² geïsoleerde oppervlakte. Als de netbeheerder uw aanvraag goedkeurt, krijgt u een bericht met vermelding van het bedrag en op welke rekening de premie wordt gestort. Lees meer over de premie, voorwaarden en procedure op Vlaanderen.be

Waarom zou ik de muur na isoleren?

Kil gevoel in huis, koude muren en een onaangenaam comfort? Dan lijkt het wel dat uw spouwmuren niet geïsoleerd zijn. Dit komt vaak voor in huizen van 1945 tot 2000. U laat dan een enorme mogelijkheid liggen om te besparen op uw energiefactuur. Een gemiddelde woning zonder isolatie verliest veel warmte via en verbruikt per jaar maar liefst 3000m3 gas voor verwarming. Een vergelijkbaar goed geïsoleerd huis heeft maar 700m3 gas nodig voor verwarming. Dat verschilt 1700 euro per jaar. De meeste huizen zijn eenvoudig te isoleren zonder verbouwing. Spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenkant in de muur gespoten en is in enkele uren klaar. Binnen ontstaat er geen stof of vuiligheid. Isoleren verbetert het comfort van uw woning: minder damp op de ramen, warmere vloeren en minder geluidsoverlast van buiten.

Wanneer kan spouwmuurisolatie niet toegepast worden?

Spouwmuurisolatie kan niet geinjecteerd worden wanneer de spouw sterk vervuild is. Een gelijkmatige verdeling van de parels is essentieel om een degelijke isolatie te garanderen. Wanneer resten van mortel of puin aanwezig zijn in de spouw ontstaan er koudebruggen. Dit kan resulteren in vocht of schimmelplekken.

Is Nu-Isoleren.be ATG gecertificeerd?

Nu-Isoleren.be beschikt over de nodige certificering ATG die van ons uw ideaal isolatiebedrijf maken. 100% tevredenheid gegarandeerd!

Vraag Uw Offerte Aan

  Spouwmuurisolatie injecteren?

  Nu-Isoleren.be staat steeds paraat voor u. Snelle opvolging verzekerd.
  De beste prijzen en service bij Nu-Isoleren.be! 100% tevredenheid gegarandeerd!

  Vraag Hier Uw Offerte Aan

  Toonaangevend In Kwaliteit

  Onze Isolatie Merken

  Reviews page